5 dintre cele mai utilizate ingrediente în preparatele coreene

preparate coreene
Share Button

Bucătăria asiatică este una dintre cele mai aromate şi gustoase bucătării ale lumii, dar în special una dintre cele mai sănătoase. Bucătarii folosesc ingrediente pline de arome şi culoare, tocmai pentru a face farfuriile cât mai atractive şi plăcute papilelor gustative.

Nimic nu este mai plăcut decât să savurezi o mâncare asiatică preparată la tine acasă. Majoritatea acestora sunt uşor de făcut, iar cu ingredientele potrivite poţi să oferi tututor un adevărat festin culinar. Îţi prezentăm mai jos 5 dintre cele mai utilizate ingrediente în preparatele asiatice pe care le poţi procura din magazine online de specialitate.

Sos de soia

Sosul de soia este folosit de peste 2.500 de ani, fiind originar din China. Poţi să îl foloseşti ca substitut pentru sare în supe, orez prăjit sau fiert, dressinguri sau dipping sos.

preparate coreene

Oţet de orez

Oţetul din orez este folosit în aproape toate preparatele asiatice. Acesta este una dintre cele mai calitative oţeturi, datorită nivelului de acizi organici şi aminoacizi mai ridicat. Îl poţi folosi în supe, sosuri pentru deep, stir fryuri sau în combinaţie cu alte mirodenii şi ierburi. De asemenea, oţetul de orez ajută şi la recuperarea după efort.

Sos de chilli

Dacă îţi place mâncarea picantă sau dacă găteşti un preparat care are nevoie de un pic de iuţeală, sosul de chilli este alegerea perfectă.  Acest sos îl poţi folosi în toate preparatele asiatice, mai ales în preparatele wok şi pe bază de carne.

Sos de stridii

Sosul de stridii se foloseşte în special în mâncărurile chinezeşti şi cele filipeneze. Nu substituează nici un alt fel de sos, dar trebuie folosit în cantităţi mici. Îl poţi folosi în preparate stir-fry, cu legume, carne, fructe de mare sau tăiţei.

Laptele de cocos

Există mai multe tipuri de lapte de cocos: pentru gătit, pentru deserturi sau UHT. În orice formă l-ai folosi, acesta înlocuieşte perfect smântâna şi dă o aromă dulce mâncărurilor. De asemenea, este nelipsit din curry şi din mâncărurile cu creveţi sau peşte.

foto: koreanfood.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *