Avantajele unui telefon ieftin

telefon ieftin
Share Button

telefon ieftinChiar daca traim intr-un secol in care nevoia de comunicare este mare, iar oamenii tind sa isi organizeze afacerile, timpul liber, ba chiar si intalnirile cu prietenii cu ajutorul telefoanelor, inca mai exista oameni care folosesc telefoanele mobile doar pentru apelat si trimis, respectiv primit mesaje si imagini. Deja un telefon numai este ceva de care te poti dispensa.

Adevarul e ca, unele telefoane ieftine ofera o serie de avantaje ce sunt din ce in ce mai rar oferite de smartphone-urile moderne, care pe langa faptul ca sunt si scumpe, mai au si minusuri clare si evidente.

De exemplu, sa vorbim despre baterie. Daca in cazul unui Nokia 1616, bateria poate dura in regim de standby pana la 300 de ore, in cazul unui smartphone, ea nu rezista mai mult de 24-72 de ore. Din acest punct de vedere, e clar ca un smartphone nu poate concura sub nicio forma cu un telefon simplu, dar a carui baterie rezista si 2 saptamani.

Daca ne raportam la nevoile de baza ale unui utilizator care nu isi foloseste telefonul mobil decat pentru a apela sau pentru a trimite mesaje, un alt avantaj major pe care telefoanele simple (clasice) il au, e soft-ul. Majoritatea smartphone-urilor vin cu sisteme de operare din ce in ce mai complexe(Android, BaDa, IOS), sisteme care din nefericire, pot fi infectate cu virusi, sau pur si simplu se pot defecta, punand astfel propietarul in imposibilitatea de a folosi telefonul. Din acest punct de vedere, acele telefoane mobile ce nu au un sistem de operare (seriile Nokia 3000, 1100 sau 1600, de exemplu), sunt net avantajate: soft-ul nu se strica atat de usor, sau chiar deloc – de cele mai multe ori –,facand astfel telefoanele mult mai rezistene.

Al treilea avantaj are legatura cu rezistenta la socuri. In cazul in care utilizatorii nu au un telefon ca Motorola Brute I686 care sa reziste la socuri, atunci orice smartphone trantit/scapat pe podea/asphalt/pamant se poate alege cu defectiuni majore, a caror reparatie ar costa mai mult decat telefonul in sine. Nu acelasi lucru se intampla si cu telefoanele basic, care tocmai prin prisma simplitatii lor, sunt mult mai rezistente la socuri, in cel mai rau caz, dezasamblandu-se, fara a suferi daune serioase pe parte de display, sau pe partea exterioara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.