Ce facilitati sa cautati pentru noul LED TV

Share Button

Un LED TV nu este altceva decat un televizor LCD normal la care iluminarea clasica cu neon a fost inlocuita cu diode electro-luminiscente ce asigura o iluminare sporita si o mai buna claritate a imaginii. Dar care sunt acele aspecte care conteaza la un LED TV si la ce caracteristici trebuie sa va uitati atunci cand va decideti sa cumparati unul.

Rata de refresh
Cand vorbim de rata de refresh, ne referim la numarul de reimprospatari ale imaginii pe care televizorul le poate realiza intr-un interval de o secunda. Aceasta proprietate se masoara in Hertzi (Hz) iar majoritatea televizoarelor conventionale cu tub sunt capabile de 60 Hz. Insa televizoarele cu LED, in functie de calitate si pret pot urca pana la 240 Hz. Cu alte cuvinte, cu cat rata de refresh e mai buna, cu atat imag‌inea va fi mai clara si mai cursiva.

Iluminarea
Anumite televizoare LED ofera o functie de dimming care le permite sa reduca luminozitatea preferential pe anumite zone ale ecranului pentru a accentua nuantele de negru si implicit contrastul. Aceasta caracteristica este foarte importanta mai ales daca va plac filmele si doriti sa le urmariti la calitate maxima.

3D
Fara indoiala ca tehnologia 3D face furori in cinematografe. Dar ce-ar fi daca v-ati putea bucura de ea direct din confortul propriei dumneavoastra casa? Cercetati piata pentru un televizor LED cu functie 3D.

Picture in picture
Aceasta facilitate va permite sa urmariti in acelasi timp doua canale TV, unul fiind afisat pe o fereastra mai mica intr-unul din colturile ecranului. De asemenea, exista televizoare ce va permit sa faceti si capturi de ecran sau mici inregistrari.

Conexiuni
Un televizor cu conexiuni multiple se poate dovedi foarte versatil, transformandu-se usor dintr-un simplu TV intr-un centru multimedia pentru intreaga familie. Aveti asadar grija ca noul dumneavoastra LED TV sa dispna de conexiuni HDMI, Ethernet, USB si eventual chiar WiFi ori slot de card.

La televizoarele LED preturile pot varia destul de mult si la fel si calitatea produselor de aceea este bine sa analizati piata si sa va decideti abia dupa ce veti sti care este cea mai buna ofera, care incorporeaza cat mai multe optiuni si facilitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.