De ce stam mereu cu mana intinsa?

Share Button

Observ ca multi oameni asteapta de multe ori sa li se dea, altcineva sa le rezolve problemele. Putini se gandesc la faptul ca daca au capacitatea de munca trebuie sa munceasca si nu sa astepte sa le dea statul.

Una dintre cele mai proaste legi a fost data pe vremea guvernului PSD, prin care toata lumea avea un venit minim garantat, chiar daca era apt de munca si nu dorea sa munceasca. Aceasta lege a incurajat nemunca, pentru ca a invatat oamenii ca pot primi bani si daca nu muncesc. Aceasta lege a fost facuta cu scop pur electoral.

Parintii mei au o mica ferma, si datorita acestei legi, chiar daca somajul este foarte ridicat in zona, nu gaseste oameni sa ingrijeasca animalele, si sa se ocupe de muncile agricole. Si conditiile financiare pe care le ofera sunt foarte buna, intre 300 si 500Euro lunar, cazare daca nu au casa in zona, 3 mese pe zi, cu mancare foarte buna, sticla de vin sau bere, si un pachet de tigari zilnic.

Am un prieten care are o ferma pe cateva zeci de hectare in Vaslui, acolo este cea mai mare rata de somaj din tara, si nu a gasit oameni care sa il ajute la cules, a pierdut foarte mult din recolta, si plateste 100-200 lei pe zi in funtie de cate ore se lucra.

Bugetarii acuza guvernul ca nu le da salarii marii, dar putini dintre ei se si mobilizeaza sa munceasca mai eficient sau sa gaseasca si o alta sursa de venituri legale, care sa completeze veniturile din salarii.

Nu mi se pare etic sa ceri sa ti se dea mai mult decat dai tu. Acei bani pe car ei pretinzi este rezultatul muncii altora care nu prefera sa stea cu mana intinsa si sa ceara.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.