Acizii grasi Omega 3 si efectele fumatului

omega 3

Am citit astazi un articol pe hotnews.ro ca acizii grasi Omega 3 pot ajuta la reducerea efectelor negative produse de fumat, asta o spune un un nou studiu prezentat pe 20 aprilie 2012 la Congresul Mondial de Cardiologie. Acest studiu a fost realizat in Grecia, si a evaluat efectul a administrarii timp de 4 saptamani a unor cantitati de 2 g/zi de acizi grasi omega 3 asupra proprietatilor peretelui arterial la persoane ce fumeaza zilnic.
“Aceste noi descoperiri ne duc la concluzia ca acizii grasi omega 3 reduc efectele nocive ale fumatului asupra sistemului arterial”, a afirmat dr. Gherasim Siasos, Universitatea de Medicina din Atena, Catedra de Cardiologie. “Efectele cardio-protectoare ale acizilor grasi omega 3 par a fi datorate proprietatilor obeservate pana acum la omega 3: anti-inflamatorii si anti-aterosclerotice”.

omega 3

Astfel se recomanda ca persoanele care fumeaza dar care nu au antecedente de boli cardiace coronariene cunoscute sa consume alimente bogate in acizi grasi omega 3 (de preferinta peste gras – bogat in acizi grasi omega-3), de cel putin de doua ori pe saptamana. Cum unii nu putem controla foarte bine alimentatie o idee ar fi administrarea de suplimente cu omega 3.

” The World Heart Federation incurajeaza fumatorii sa renunte la fumat”, a declarat Dr. Kathryn Taubert. “Singura modalitate de a proteja organismul de efectele nocive ale tutunului este renuntarea la fumat. Ii incurajam pe toti oamenii, atat fumatori si nefumatori, sa aiba diete sanatoase, care includ alimente bogate in acizi grasi omega-3″.

Uite asa acum fumatorii pot sa se apuce sa manance  mai mult peste sau sa consume suplimente cu omega 3, dar poate este mai ieftin sa se lase de fumat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.