Avem de ales? Rovinieta mai scumpa sau taxa de autostrada?

rovinieta
Share Button

rovinietaIn zile urmatoare guvernul Boc se pare ca vor discuta si poate chiar aproba legislatia referitoare la modul cum se va face taxarea autostrazilor.

Cei de la Ministerului Transporturilor si Infrastructurii au facut un studiu impreuna cu cei de la compania de consultanta Jaspers referitor la modul de taxare a autostrazilor din Romania. Se pare ca acestia au facut si un sondaj prin care se arata ca soferii romani ar fi dispusi sa plateasca o taxa de 3,5 euro la 100 km de autostrada.

Primele autostrazi pe care sar putea introduce aceste taxe ar putea fi autostrada Bucuresti – Constantasi si autostrada Bucuresti – Pitesti, de altefel sunt si singurele autostrazi pe care le avem, A3 nu o consider a fi autostrada.

Ca fapt divers, taxa de autostrada de 3,5 euro pentru 100 km de autostrada era prevazuta si in contractul privind tronsonului de autostrada Comarnic – Brasov.

Daca nu se va aproba aceasta taxa de autostrada, se pare ca Ministerul Transporturilor ar putea sa decida sa creasca costul unei roviniete, astfel inca cheltuielile de intretinere si reparatii ale drumurilor si autostrazilor sa poata fi acoperite. (sau poate sa fie mai multi bani din care sa se infrupte diversi functionari)

Ceea ce ma intriga pe mine este prostia acelor soferi care au preferat o taxa de autostrada fata de o marire a roinietei, pentru ca cei 3,5 euro vor fi mai multi bani pe care ii vor scoate din autostrada in fiecare an decat daca ar fi crescut pretul pentru rovinieta cu 20-30 Euro (daca se dubla), de exemplu eu care folosesc doar 110 KM din autostrada Bucuresti – Constanta voi plati la dus 7E si la intors inca 7 E, si daca fac acest drum de 5 ori pe an inseamna ca voi plati 90E

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.