Campania pe Facebook pentru Rosia Montana

Share Button

Se pare ca cei de la Rosia Montana Gold Corporation, vor sa ne cumpere foarte ieftin si anume cu un iPad2, pe langa campania lacrimogena, cu oameni sarmani care abia asteapta sa inceapa exploatarea de la Rosia Montana. Ceea ce din punct meu de vedere este o mare mizerie, pentru ca uita sa precizeze ca tot datorita lor acei oameni sunt saraci, pentru ca au blocat printr-o hotarare locala desfasurarea oricarei alte activitati lucrative in zona cu exceptia mineritului. Si chiar daca cineva vrea sa le ofere locuri de munca intr-o industrie nepoluanta, cum ar fi turismul sunt blocati.

Ei bine acum se pare ca au pornit o noua campanie si pe. facebook prin care incearca sa adune cat mai multi like-eri

“Creează-ţi propriul oraş minier! Ajută-i pe oamenii din comunitatea ta să fie fericiţi, oferă-le locuri de muncă şi fii managerul celui mai dezvoltat oraş din clasament!”. Acestea este un text ce promoveaza uni joc online de pe pagina de Facebook a Proiectului Minier Roşia Montană, accesul la joc poate fi facut doar de cei care dau un Like paginii. Apoi ei avand multi fani pe facebook (azi 23 noiembrie erau 205,274 fani, in 16 noiembrie erau 192.265 fani) se vor mandri si vor spune ca acesti oameni sunt de fapt cei care sustin proiectul minier rosia montana, ceea ce este o manipulare grosolana. Si deja a aparut pe pagina respectiva urmatorul mesaj „Le mulţumim tuturor celor peste 200.000 de persoane care au ales să se informeze corect despre proiectul minier. Fii şi tu susţinătorul proiectului!

Se pare ca cei de la Proiectul minier Rosia Montana sunt maestri ai manipularii, acei 200.000 de fani (daca nu or fi cumva si fani falsi cumparati) nu sunt cei care vor sa se informeze despre rosia montana ci doar sa joace un joc pentru care vor primi un premiu modest raportat la bugetele uriase alocate pentru marketing, un amarat de iPad2.

De exemplu pe pagina lor de facebook gasiti mesajul “Invită-ți prietenii să joace Orașul Minier și dacă te afli în primii 50 de investitori din clasament, poți să câștigi un iPad 2, prin tragere la sorți”. Astfel ca este clar ca scopul celor atrasi sa dea like paginii este jocul si castigul acelui iPad2 si nici decum informarea despre Proiectul minier Rosia Montana

Vin si eu cu urmatoarea intrebare daca ne manipuleaza si mint pe fata legat de lcururi vizibile cum ar fi aceasta pagina de facebook, oare cat de putin adevar se regaseste in comunicatele si proiectele lor, cat de reale sunt acele cifre cu locurile de munca de la Rosia Montana pe care le vor produce, despre efectele negative ale cianurilor rezultate si restul, pe mina m-au convins inca o data ca ar fi un dezastru pentru Romania daca proiectul Rosia Montana ar incepe in forma actuala.

Oare jocul incurajeaza mineritul cu cianuri, sunt in joc si alte variante tehnologice? Eu nu stiu cum este pentru ca nu vreau sa dau Like. Eu sper ca proiectul minier al RMGC sa ramane doar la stadiul de joc virtual care sa nu ajunga in plan fizic niciodata. Poate le-ar merge mai bine dacă ar intra pe piaţa de gaming.

Am scris acest articol in urma citirii acestui articol http://totb.ro/aurul-de-la-rosia-montana-cantareste-cat-un-ipad2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.