Tu ce faci cu mucurile de tigara dupa ce fumezi pe plaja?

Mucuri de tigara pe plaja si poluarea

Stiai ca o treime din cantitatea de deșeuri de pe plaje sunt mucurile de țigară?

În fiecare an, în toată lumea sunt fumate aproximativ 6.000 de miliarde de țigarete. Se estimează că 4500 de miliarde mucuri de țigară sunt aruncate anual în mediu.

Ah, plaja! Un loc minunat pentru a te relaxa, a te bronza și, bineînțeles, a-ți savura o țigară în timp ce te bucuri de razele soarelui.

Dar, să fim sinceri, ce facem cu acele mucuri de țigară după ce le aruncăm? Hai să explorăm câteva abordări amuzante și relaxante pentru a gestiona aceste mici obiecte pline de substanțe toxice într-un mod prietenos cu mediul înconjurător.

  1. „Tineriță, ai uitat ceva!” Imaginați-vă următorul scenariu: stați pe plajă și savurați o țigară. În momentul în care terminați, o persoană se apropie de dumneavoastră și vă spune amabil: „Tineriță, ai uitat ceva!” Aceasta nu este o scenă de la un film romantic, ci un joc amuzant pe care îl poți juca cu prietenii tăi. În loc să arunci mucurile de țigară pe nisip, încurajează-i să le adune și să ți le returneze, dând astfel o notă amuzantă momentului.
  2. „Cursa mucurilor de țigară” Sunteți în căutarea unei activități distractive pe plajă? De ce să nu organizați o cursă amuzantă între mucurile de țigară! Desenați linii pe nisip și așezați mucurile de țigară la start. Apoi, cu ajutorul unui suflu puternic, încercați să le propulsați către linia de sosire. Poți face chiar și pariuri cu prietenii tăi pentru a adăuga un pic de emoție în competiție. Câștigătorul primește titlul de „Campion al Curselor Mucurilor de țigară”!
  3. „Zburătorul de mucuri” Ți-ai dorit vreodată să fii un supererou? Acum poți fi! Transformă-te în „Zburătorul de mucuri” și salvează plaja de aceste mici deșeuri toxice. Poți purta o mantie imaginara și să folosești o pungă sau un recipient special pentru a colecta mucurile de țigară. Fă acrobații amuzante în timp ce le aduni și oferă un spectacol distractiv celor din jur. Cine știe, poate vei inspira și alți oameni să se alăture luptei împotriva poluării cu mucuri de țigară!
  4. „Scrumiere creative” Dacă ești în căutarea unei soluții mai practice și creativă, poți încerca să creezi propriile scrumiere pe plajă. Folosește imaginația și materialele disponibile pentru a face scrumiere interesante și inovatoare. Poți utiliza cutii de aluminiu goale, scoici mari sau chiar nisip modelat sub formă de scrumiere. Fiecare fumător va fi încântat să găsească astfel de opțiuni pe plajă și va fi mai tentat să arunce mucurile de țigară în aceste scrumiere creative.

Deci?

Tu ce faci cu mucurile de tigara cand fumezi pe plaja?
Dar ce faci cand vezi pe altcineva care arunca pe plaja restul de tigara?

Un test de imaginatie

aparatura frigorifica

Este normal ca atunci cand te duci sa te angajezi undeva sa fii supus unor teste de aptitudini si este posibil ca uneori sa fie necesar sa dovedesti ca ai imaginatie. Tu cum crezi ca te-ai descurca daca ai fi supus unui astfel de test de imaginatie? Mai jos este o povestioara interesanta pe care am primit-o pe email.  Cred ca este destul de sugestiva, si despre ce inseamna sa fii nepotul cuiva, si despre importanta imaginatiei.

Omul de la birou rasfoi cu atentie hartiile din dosar, puse cateva intrebari de rutina si, la sfarsit, conchise:

– Tinere, actele sunt in regula. Indeplinesti conditiile de studii, de vechime in munca, recomandarile sunt bune, ma rog, ai adus tot ce trebuie. Dar, pentru a putea fi angajat in unitatea noastra, unitate cu un specific aparte, urmeaza sa sustii si un test de imaginatie. Proba obligatorie si…eliminatorie!

Tanarul se foi nelinistit in fotoliul din fata biroului. La un asemenea examen nu se asteptase.

– Ei?!…

– Pai, n-avu incotro tanarul, cu imaginatia nu stau prost. Dimpotriva. Dar, cand e vorba de un test… Unchiul meu chiar mi-a spus: “Fii atent cum procedezi! Daca te afli cumva in incurcatura, imi dai un telefon…”

– Serios?! Cine-i unchiul asta al dumitale?

– A, nu, ca m-a si avertizat: “Sa nu cumva sa te folosesti de numele meu. Nu vreau sa fiu amestecat in cine stie ce. Te duci, te prezinti ca orice cetatean, clar? Eu il cunosc pe omul acela (vorbea de dv.), in cateva randuri, in clipe grele, l-am si ajutat”. Va amintiti?

– Dac-as sti despre cine e vorba…

– A, nu, ca ajutorul a venit indirect. Era si greu sa ajungeti tocmai la el. Insa i-a telefonat un amic al dv., iar dumnealui a intervenit unde trebuia…Ca mi-a si zis, inainte de a porni incoace: ”Oamenii trebuie sa se intrajutoreze. Nu se stie cand ai nevoie de cineva, undeva…” Nu sunteti de aceeasi parere?

– Ba da…ba da…

– In ce priveste testul, continua cu prudenta tanarul, stiti, n-as vrea… Dv. ce ma sfatuiti? Poate ar trebui sa dau un telefon…Omul de la birou chibzui indelung:

– Nu, nu e cazul! hotari el, ferm. De ce sa deranjam? Problema dumitale e rezolvata, de fapt Maine te prezinti la lucru. Si sa fii foarte punctual!

– Va multumesc!

Peste cateva zile, tanarul fu chemat iarasi de omul de la birou:

– Ei, te simti bine la noi?

– Excelent!

– Apropo de unchiul dumitale, n-ai vrea sa…

– Va rog sa ma iertati – zambi tanarul, dar n-am nici un unchi. Omul de la birou ramase perplex:

– Vrei sa spui ca toata povestea aia a fost…

– Un test de imaginatie, asa cum mi-ati cerut…

aparatura frigorifica