40 de zile fara mâncare si doar 11 zile fara somn…

retete culinare

40 de zile fara mâncare si doar 11 zile fara somn…
…atât putem supravietui 🙁  Desi organismul stie sa faca față atat de bine lipsei alimentelor, desi celula adipoasa este capabila sa se multiplice la infinit, se vede treaba ca suntem mai sensibili si mai fragili decat se vede la prima privire. Stresul ne distruge, lipsa de somn ne omoara, oboseala si epuizarea ne produc modificări de comportament (inclusiv mâncat compulsiv, bulimic).

retete culinare

Neuronii se hranesc cu somn si se calmeaza cu mancare. Cand esti la dieta neuronii sunt frustrați si nu te lasa sa dormi, nu cat sa mori dar nici cat sa-ti fie usor:) Cand nu poti dormi de anxietate si griji, cand venirea noptii iti produce mai mult spaima decat bucurie, tot cu mancare reusesti sa-i linistesti. Foamea si somnul merg mână in mână si din fericire nu pot fi concomitente:) Daca aveti de ales, alegeti somnul! E de departe mult mai valoros, mai eficient. Cine doarme, postește. Somnul nu îngrașă ci vindeca, alină, șterge, atenuează, reface, îndepărtează. In somn uităm, visăm, ne eliberăm.

Si daca somnul e mai important decat mâncarea, si daca neuronii sunt mai prețiosi decat adipocitele, mă întreb ce o fi cu sufletul? El cu ce s-o hrăni? Si daca nu-l hrănim, moare? Cum știm când moare sufletul? Doare?

Niacin X-TREME si sanatatea cardiovasculară

Niacin X-TREME si vitamina b3

Niacina este principalul ingredient din noul produs Calivita – Niacin X-TREME

Si care este legatura dintre sistemul tau cardiovascular si Niacin X-TREME?

  • Se ştie că niacina, dar nu niacinamida, poate creşte nivelul de colesterol „bun” (HDL, lipoproteine de densitate mare), şi poate reduce nivelul de colesterol „rău” (LDL, lipoproteine de densitate mică) şi de trigliceride.
  • Niacina poate spori efectul medicamentelor pentru reducerea nivelului de lipide, însă este foarte important să cereţi sfatul medicului înainte de a începe consumul de niacină.
  • De regulă, o doză zilnică de 1.500 mg niacină (1.000-2.000 mg/zi) poate reduce nivelul de lipide cu 10-20% şi poate creşte HDL cu aproape 20%.
  • Astăzi ştim că lipoproteina a (Lp(a)) reprezintă un factor de risc independent pentru afecţiunile cardiace cronice, iar niacina este una din substanţele cu cel mai mare potenţial de reducere a Lp(a), chiar cu 30%!
  • Reducând nivelul de lipide sanguine, niacina poate scădea riscul de infarct miocardic de tipul 2.
  • Disfuncţiile erectile (ED) reprezintă o afecţiune des întâlnită, care afectează mai mult de 50% dintre bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 40 şi 70 de ani şi este strâns legată de afecţiunile arterei coronare şi de alte boli cardiovasculare. Conform unui experiment randomizat, controlat placebo, pe grupuri paralele, desfăşurat în 2011, niacina a îmbunătăţit funcţia erectilă la pacienţii cu ED moderate până la severe şi cu dislipidemie.

Niacin X-TREME il poti comanda de pe www.cali.ro

Niacin X-TREME si vitamina b3

Acizii grasi Omega 3 si efectele fumatului

omega 3

Am citit astazi un articol pe hotnews.ro ca acizii grasi Omega 3 pot ajuta la reducerea efectelor negative produse de fumat, asta o spune un un nou studiu prezentat pe 20 aprilie 2012 la Congresul Mondial de Cardiologie. Acest studiu a fost realizat in Grecia, si a evaluat efectul a administrarii timp de 4 saptamani a unor cantitati de 2 g/zi de acizi grasi omega 3 asupra proprietatilor peretelui arterial la persoane ce fumeaza zilnic.
“Aceste noi descoperiri ne duc la concluzia ca acizii grasi omega 3 reduc efectele nocive ale fumatului asupra sistemului arterial”, a afirmat dr. Gherasim Siasos, Universitatea de Medicina din Atena, Catedra de Cardiologie. “Efectele cardio-protectoare ale acizilor grasi omega 3 par a fi datorate proprietatilor obeservate pana acum la omega 3: anti-inflamatorii si anti-aterosclerotice”.

omega 3

Astfel se recomanda ca persoanele care fumeaza dar care nu au antecedente de boli cardiace coronariene cunoscute sa consume alimente bogate in acizi grasi omega 3 (de preferinta peste gras – bogat in acizi grasi omega-3), de cel putin de doua ori pe saptamana. Cum unii nu putem controla foarte bine alimentatie o idee ar fi administrarea de suplimente cu omega 3.

” The World Heart Federation incurajeaza fumatorii sa renunte la fumat”, a declarat Dr. Kathryn Taubert. “Singura modalitate de a proteja organismul de efectele nocive ale tutunului este renuntarea la fumat. Ii incurajam pe toti oamenii, atat fumatori si nefumatori, sa aiba diete sanatoase, care includ alimente bogate in acizi grasi omega-3″.

Uite asa acum fumatorii pot sa se apuce sa manance  mai mult peste sau sa consume suplimente cu omega 3, dar poate este mai ieftin sa se lase de fumat.

Cele mai bune filtre de apa potabila

Mi-am facut un calcul referitor la cat cheltui lunar si anul cu apa plata ambalata cumparata din comert (nu consum apa direct de la robinet) si am ajuns la o concluzie surprinzatoare. Cheltui mult mai mult pe apa decat credeam eu. Familia noastra este compusa din 5 persoane, si consumam minim 10 litri de apa plata pe zi si uneori ajungem la 15 litri, si fara sa punem in calcul apa folosita la gatit, si cum cea mai ieftina apa este 1,2 lei litru inseamna ca costurile cu apa potabila in familia noastra sunt intre 360 si 540 lei lunar sau intre 4.320 si 6480 lei anual, ceea ce este foarte mult. Read more

Care sunt cele mai cunoscute produse Calivita?

produse calivita

produse calivitaAm observat ca este din ce in ce mai multa reclama online la produsele Calivita, si ma intreb care este rostul acestei reclame, o fi concurenta asa de mare si vanzari suficient de mari pe aceasta piata de produse naturiste pentru a fi necesara asa multa reclama? Si totusi cum sta Calivita in privinta preturilor fata de alte companii ce vand produse similare?

La Calivita cele mai renumite produse sunt Siropul Noni si Rhodiolin, Read more