Cum este cu entuziasmul?

Entuziasmul, asemenea recunoştinței, este unul dintre cei mai puternici catalizatori ai fericirii. Expresia „entuzisam” provine din grecescul „en theos” = „în Dumnezeu”.

Aceast dar divin, atunci când este corect întreținut, poate schimba totul: acesta este mesajul filosofiei mele în ce priveşte fericirea.

O viață frumoasă nu se rezumă doar la plăcere şi bucurie. De-a lungul ei te izbeşti de tot felul de probleme, de suferință şi frustrări. A fi fericit, din punctul meu de vedere, înseamnă a aborda viața aşa cum este ea – cu bune şi cu mai puțin bune – găsind soluțiile creative necesare dezvtării personale, pe toate planurile. Soluții viabile.

Datorită entuziasmului, am putut şi pot crea lucruri şi situații valoroase, în ciuda tuturor situațiilor negative şi a oamenilor negativi, cu care mă confrunt.

Entuziasmul, însuflețirea… este elementul care uneşte şi pune la lucru 3 Principii Universale: Viața, Iubirea şi Fericirea.

Nu sunt genul de om care să dea sfaturi sau soluții. Nu vreau să fac asta. Rolul cărților, evenimentelor, workshop-urilor şi seminariilor mele nu este acela de a sugera metode sau tehnici de dezvoltare personală şi nici pentru a te motiva. Prin ceea ce am creat vreau doar să te fac conştient(ă) de importanța entuziasmului şi de a te ajuta să menții activ acest puternic impuls emoțional şi spiritual.

***Un pasaj din cartea „Entuziasmul – cel mai puternic catalizator al fericirii”. Sper să o termin de scris cât mai repede de Mircea Ivanof

Ai curaj sa fii sincer cu tine?

clujul medieval

In viata este bine sa ai curajul sa fii sincer cu tine. Sa fii sincer cu emotiile si sentimentele tale. Este dovada ta de putere, nu deslabiciune. Iar ca sa fii sincer cu tine este nevoie sa fii constient de ceea ce simti, traiesti, experimentezi. La fel cum poti fi furios, trist, etc. , la fel de bine poti fi bucuros, vesel, fericit. Si cu tine totul este in regula si intr-un caz si in celalalt.

Sunt doar experiente pe care le ai. Tu nu esti aceste experiente. Iar cand ai experiente mai putin placute si poti glumi pe seama lor, deja le transformi, le dai o energie pozitiva, iar starea ta de bine revine. Doar fii obsevatorul tau. Ceea ce va spun, nu este un citat, ci este experienta mea practica. Glumiti cat mai mult indiferent de starea pe care o aveti. Este o dovada se sanatate! Cel ce nu glumeste si nu poate “gusta” o gluma, este un om “bolnav”. Una este sa fii serios….si alta este sa fii “serios”!

Cum iti traiesti viata?

Si totusi conteaza

Nu am intalnit inca omul care sa isi permita sa isi traiasca viata limitat si inconjurat de zidurile reprezentate de temerile, nesigurantele, judecatile si reprosurile celor din jur.

Parintii poate vor un sprijin la batranete si ti-au pus in carca o responsabilitate.

Partenerul sau partenera de cuplu vor pe cineva care sa le ofere stabilitate, siguranta pe care nu le simt in interior sau iti cer sa le oferi distractie si adrenalina pentru ca se plictisesc in interior.

La munca, colegii, sefii, partenerii au asteptarea sa lucrezi ca un robot ce nu are nevoie de intretinere, care nu cere de mancare si nu are nevoi de niciun fel ci doar produce, tacut si ascuns.

cum se face hipnoza

Ti se cere sa te imbraci intr-un anume fel ca sa primesti acceptul tribului, sa mananci intr-un anume fel acceptat social si sa arati dupa standarde impuse pentru a merita un strop de iubire.

Cuvintele, gandurile si comportamentele tale sunt sub lupa judecatii celor mai apropiati oameni din viata ta precum si a celor mai indepartati.

Exista o multitudine de pareri despre ce e bine si ce nu pentru tine si toate astea de mai sus sunt in permanenta schimbare un functie de toanele zilei.

Daca traiesti fiind atent la toate cele de mai sus, ce mai ramane din tine?

Cine esti tu?

Pentru cine existi si cu ce scop?

Nu cunosc pe nimeni care sa isi permita sa traiasca limitat de zidurile limitarilor si fricilor, a judecatilor si a reprosurilor celor din jur.

Elibereaza-te si vei simti cu adevarat sensul vietii TALE pe pamant.

Cum puteti hipnotiza o persoana

Si totusi conteaza

Ar trebui sa fie usor sa hipnotizati o persoana care vrea acest lucru. Metoda de relaxare progresiva este una din cele mai usoare si mai frecvente metode utilizate pentru hipnoza.

Pregatirea pentru hipnoza

  1. Asigurati-va ca persoana intelege clar ce aveti de gand sa faceti. Fiti atent la ce spuneti inainte ca ea sa intre in starea de relaxare.
  2. Intrebati persoana daca a mai fost hipnotizata si cereti detalii legate de acea experienta. Acest lucru va ofera o idee despre cat de receptiva este persoana si ce ar trebui sa evitati in timpul procesului de hipnoza.
  3. Asigurati-va partenerul ca isi va aminti foarte clar tot ce se va intampla. Acest lucru este foarte util pentru construirea increderii si obtinerea feedback-ului necesar la finalul sesiunii.
  4. Asigurati-va partenerul ca, in timpul hipnozei, nu va face lucruri pe care nu vrea sa le faca.
  5. Cereti partenerului sa se intinda sau sa stea intr-o pozitie confortabila, intr-o camera linistita, unde nu veti fi deranjati. Opriti telefoanele mobile. Asigurati-va ca partenerul nu este atat de obosit incat ar putea sa adoarma.

Inductia

  1. cum se face hipnozaCereti persoanei sa inchida ochii si sa-si imagineze ca este „intr-un loc fericit”, unde se simte confortabil si sigur (de exemplu pe o pajiste sau langa un parau). Oferiti detalii cu privire la acest loc si asigurati-va ca persoana se calmeaza, nu rade si nu este distrasa.
  2. Vorbiti incet, linistit, cu voce joasa, „hipnotica” ce acompaniaza respiratia partenerului.
  3. Cereti persoanei sa-si relaxeze toate partile corpului. Folositi expresii ca: „Relaxeaza picioarele si lasa bratele sa se relaxeze. Simti cum se relaxeaza soldurile si talia. Simte cum se relaxeaza pieptul si mainile, gatul si capul. Esti complet relaxat, in tot corpul.”
  4. Spuneti partenerului sa-si inchipuie ca zboara prin aer, cu vantul in fata. Rade, nu simte niciun stres si nicio grija. Aterizeaza pe un nor si spuneti-i sa-si imagineze cat de moale este acesta. Acest nor este relaxare pura. Spuneti persoanei sa se scufunde in acel nor, tot mai jos si sa simta de fiecare data cum se relaxeaza mai mult si mai mult. Grijile si stresul curg din trup ca un rau si ramane doar relaxarea.
  5. Gradual schimbati instructiunile in sugestii care cresc intensitatea sentimentului de relaxare.
  6. Fiti atent la respiratia si limbajul trupului persoanei. Folositi-le drept ghid. Astfel, sugestiile vor deveni mai directe. Repetati sugestiile de mai multe ori pana cand partenerul pare complet relaxat. (exemplu: „Fiecare cuvant pe care il rostesc te face sa te simti si mai relaxat, si mai repede si mai profund, intr-o stare profunda, pasnica, de relaxare.”
  7. Puteti finaliza inductia cu urmatoarele expresii: ” Acum te simti confortabil intr-o stare profunda, pasnica de somn, mai adanc si mai rapid, si mai adanc, si mai repede pana cand te voi aduce inapoi. Vei accepta doar acele sugestii in beneficiul tau si pe care le doresti.”

In timpul hipnozei

Oferiti sugestii pozitive orientate specific pentru atingerea obiectivului. Acest lucru permite persoanei sa experimenteze noi atitudini, sentimente si comportamente care nu sunt realizate in mod voluntar de multe ori. Daca modificarile propuse sunt acceptate, ele vor fi pastrate. Pentru atingerea modificarilor propuse pot fi necesare mai multe sesiuni de hipnoza.

Exemplu de sugestie pozitiva: „Veti privi aceasta noua experienta ca un joc ce-ti va schimba viata, care va transforma fiecare zi intr-o frumusete splendida.”

Mai multe sfaturi despre hipnoza pe http://www.hipnoza.egalati.ro/

Finalizarea procesului de hipnoza

Este mai usoara decat inducerea. Tot ce trebuie sa faceti este sa cereti partenerului sa nu-si mai imagineze nimic.

  1. Incepeti prin a spune: „Voi numara de la 1 la 5, iar la 5 te vei trezi, te vei simti energic si complet odihnit.”
  2. Folositi sugestii pozitive; („Dupa aceasta experienta, vei observa multe schimbari interesante in viata ta, chiar daca de unele nu vei fi constient.”)
  3. Incepeti sa numarati, iar la 5 partenerul se va trezi din starea de relaxare.

Inforenergetica in Clasificarea ocupatiilor din Romania 2012

inforenergetica

inforenergeticaPentru cei care nu mi-au mai pus intrebari despre posibilitatea de a practica inforenergetica ca o meserie de sine statatoare, am gasit reconfirmarea ca inforenergetica si radiestezia sunt incluse in Clasificarea ocupatiilor din Romania, conform ORDIN nr. 1.832 din 6 iulie 2011 privind aprobarea Clasificarii ocupatiilor din Romania, emis de  MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI SI PROTECTIEI SOCIALE  si publicat in: MONITORUL OFICIAL nr. 561 din 8 august 2011. Read more

Un calif evlavios

Eu sunt de principiu ca in toate culturile se poate gasi multa intelepciune, consider ca atunci cand om ajunge in fata lui Dumnezeu nu conteaza ca unii suntem crestini, altii musulmani sau alte religii, conteaza ceea ce am facut , ceea ce am gandit si simtit.

Nu cred ca atunci cand ne rugam conteaza asa de mult cuvintele, rima, si altele ce tin de partea estetica, conteaza ceea ce simtim si legatura pe care o avem atunci cu Dumnezeu (indiferent cum ii spunem). Read more