7 Locuri de vizitat in Moldova de peste Prut

locuri de vizitat Basarabia
Share Button

Capitala Moldovei este un oras foarte frumos, in care daca ajungi, poti sa iti petreci extrem de mult timp vizitand atractiile locale. Daca ai un drum pe aici si nu stii unde sa mergi prima data, iata ce iti recomandam:

1. Arcul de triumf

Construit in 1841, arcul de triumf are o poveste foarte frumoasa. Cu o inaltime de 13 metri, acesta a fost construit pentru a comemora victoria armatei rusesti impotriva turcilor. Clopotul din interiorul arcului este facut din metalul luat din tunurile turcesti.

2. Gradina Botanica

Unul dintre cele mai impresionante locuri din oras, gradina botanica este un loc unde se gasesc peste 10 000 de specii de plante si 24 de tipuri de sol. Intinsa pe nu mai putin de 24 de hectare, iti poate ocupa o intreaga zi pentru analizarea coltului de natura. O parte foarte interesanta din gradina botanica sunt zonele vegetale care reprezinta Republica Moldova in miniatura.

3. Muzeul national de etnografie si istorie naturala.

Acest muzeu se poate lauda cu faptul ca este cel mai vechi din Republica Moldova. Format inca din 1889, a reusit sa adune peste 150 000 de piese care scot in evidenta tot ce inseamna istoria dintre Prut si Nistru. Situat in centrul orasului, acesta dispune si de o gradina botanica cu plante adunate exclusiv de pe teritoriul Moldovei.

locuri de vizitat Basarabia

4. Muzeul Satului

Acest muzeu este unul foarte tanar, inaugurat abia in 1995. Cu toate astea, este foarte complex, cuprinzand o reconstituire aproape perfecta a satului basarabean din secolele XVII-XIX. Muzeul satului contine si cea mai veche si cea mai inalta biserica din tara, Biserica Medievala din satul Hirseni.

5. Biserica Mazarache

Fiind cea mai veche biserica din Chisinau, aceasta are si o poveste foarte interesanta. Cu o arhitectura medievala romaneasca, singura de acest tip din oras, biserica nu serveste crestinilor ortodocsi de rit traditional. Cei care frecventeaza aceasta biserica isi fac semnul Crucii cu 2 degete iar slujba dureaza 5-6 ore si este in limba rusa.

6. Parcul Valea Morilor

Construit in 1952 datorita lui Leonid Brezhnev, acesta are 102 hectare si un peisaj foarte interesant datorita reliefului neobisnuit.  In parc se gasesc numeroase atractii, atat pentru copii cat si pentru adulti, de la Cinematograful de zi si teatrul de vara pana la Oraselul copiilor sau Pavilionul de sah.

7. Gradina Publica Stefan cel mare

Este cel mai vechi parc din Chisinau, datand inca din 1835. Aici sunt plantati peste 1000 de salcami si foarte multi alti arbori si arbusti. Acesta este unul din locurile unde se organizeaza si numeroase evenimente.

In cazul in care doriti sa va cazati in Chisinau sau pe teritoriul Republicii Moldova, atunci recomandam cu multa caldura serviciile agentiei de turism TravelDesk (agentie din Moldova – click aici ) care are si o filiala in Romania. La fata locului preturile pentru cazare vor fi cu siguranta mai mari, mai ales in functie de masina, de pasaport, etc…