Cel mai bun flipchart pentru prezentari

Share Button

Trebuie sa sustii des prezentari in fata unui public redus? Atunci poti folosi un flipchart pentru a-ti transforma complet modul de a-ti impartasi ideile!

Flipchart-ul te va ajuta sa dinamizezi intalnirile, sedintele sau orice alt fel de intalniri pe care trebuie sa le conduci.

Pe piata sunt multe modele dar nu toate sunt potrivite pentru tine

De exemplu daca trebuie sa te deplasezi cu el pe la diferite sali acesta trebuie sa fie un model ce poata fi transportat cu usurinta oriunde.

Daca ai nevoie sa prinzi diferite obiecte magnetice sau hartii prinse cu magneti alege unul magnetic.

Daca il muti frecvent prin incapere poate ar util unul cu roti.

Conteaza si marimea partii utile, daca ai o sala mica de prezentari poate fi si unul mai mic dar daca ai o sala mare in care trebuie sa prezinti planse mai mari poti alege unul cu o suprafata mai mare

 

Apoi, nu depinzi de niciun fel de tehnologie sau sursa de curent, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji in privinta conexiunii la internet sau compatibilitatii intre laptopul tau si proiectorul pe care il ai la dispozitie. Datorita faptului ca poti nota diferite raspunsuri la intrebarile pe care publicul ti le adreseaza te poti convinge ca ideiile expuse de tine au fost intelese complet si corect de catre acestia, iar discutia va lua forma unui dialog, nu va fi monotona.
Poti alege intre diferite modele de flipchart-uri precum: flipchart hartie, flipchart magnetic sau flipchart cu roti.

Capteaza atentia publicului!

Te poti folosi de diverse trucuri ca sa mentii publicul atent pe toata durata prezentarii tale cu ajutorul unui flipchart.

Pentru asta trebuie sa te asiguri ca ai destula hartie si markere potrivite. Este indicat sa folosesti culori inchise care sa contrasteze cu albul imaculat al foilor, daca vrei ca ideiile pe care le prezinti sa se fixeze in minte publicului tau. De asemenea, punctele cele mai importante trebuie subliniate cu o culoare stridenta, cum ar fi rosu, pentru a se evidentia.
Este important sa asezi flipchart-ul in asa fel incat sa poata fi vazut de toti membrii publicului. Si marimea literelor trebuie adaptata pentru ca toata lumea sa poata intelege ce ai scris, de altfel trebuie sa ai grija si la caligrafie.

Un alt sfat de luat in seama, daca vrei sa folosesti in mod coresponzator un flipchart hartie in timpul unei prezentari, este sa nu incarci foaia flipchart-ului cu fraze lungi, ci sa o folosesti doar pentru concepte cheie sau scheme.
Mult succes la urmatoarea ta prezentare!

sursa: http://www.coment.ro/?p=20924

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.