Cerinte privind amplasarea cosului de fum

Share Button

cos de fumExista cosuri de fum pentru gosodarii sau pentru sisteme de incalzire de mici dimensiuni, dar exista si cosuri de fum  pentru instalatii profesionale, pentru desfasurarea de diferite activitati economice. Indiferent de destinatie, avem de a face in cele mai dese cazuri cu montarea de cosuri de fum din inox pentru ca au cateva avantaje pe care cosurile de fum clasice din caramida nu le detin.

Pentru montarea de cosului de fum  trebuie sa se respecte cateva cerinte. Una dintre cerinte este aceea de a amplasa cosul de fum in apropierea celui mai inalt punct al constructiei, dar de fiecare data cosul de fum sa depaseasca nivelul cel mai inalt a constructiei. Cosul de fum trebuie sa masoare cel putin 4 m pentru a asigura o functionare optima, anume, pentru a permite aerului sa circule corespunzator prin canalul cosului.

Apoi, un cos de fum trebuie sa prezinte o rezistenta sporita la temperaturi ridicate si la socuri termice pentru ca pe cos nu se emana fara oprire gaze calde. Datorita tehnologiei ridicate cu care sunt realizate, in aceste vremuri se utilizeaza in promortie foarte mare cosuri de fum din inox. Rezistente la temperaturi ridicate si nu se vor deteriora foarte usor.

In plus, un cos de fum trebuie sa prezinte rezistenta la condesnul acid, iar acele tipuri de cosuri de fum din inox sunt recunoscute tocmai pentru aceasta rezistenta. Termoizolatia unui cos de fum trebuie sa fie un alt punct critic, iar in ceea ce priveste cosurile de fum din inox, au din nou un avantaj in fata cosurilor de fum din caramida.

Sectiunea interioara a cosului de fum trebuie sa fie mai mare decat capatul de iesire a fumului din sistemul de caldura. In aceasta situatie, numai un specialist poate decide care sa fie dimensiunea sectiunii interioare a cosului de fum, altfel, exista riscul ca dimensiunea canalului de fum sa fie prea mica si fumul practic sa iasa in incapere si nu in exterior.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.