Colinde

colinde
Share Button

colindeVoi cand erati copii, mergeati sa colindati prin vecini si pe la prieteni? Eu o facem, si asta la tara la bunici, in oras nu imi permiteam, mi se parea stupid sa merg sa cand colinde sau plugusorul, ma rusinam, si preferam sa stau cuminte acasa. La bunici era cu totul alt ceva, toti copii din sat mergeau la colindat sau cu plugusorul.

Cel mai mult imi placea sa merg cu plugusorul, se faceau un sat si un fel de care alegorice, frumos impodobite, la care se inhamau cativa boi, iar flacaii mergeau in car, calare pe cal sau pe jos, imbracati cu totii in haine traditionale populare. Pe http://craciunul.net/ sunt  textele de la cele mai apreciate colinde romanesti.

Cred ca datorita faptului ca nu stiam multe colinde si de asta preferam sa merg mai mult cu plugusorul. Dar veneau alti copii si ne colindau, uniii deja incepusera sa spuna colinde moderne , mai deocheate, dar erau si unii care spuneau aceleasi colinde invatate din mosi stramosi.

As vrea sa le motivez si eu pe fetele mele sa mearga sa cante colinde la rude si prieteni si de ce nu chiar cu plugusorul, chiar daca unii spun ca acesta din urma este mai mult dedicat baietilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.