Cum ajutam hotii sa ne fure si cum ne protejam de ei

Share Button

Am constatat ca cei care sunt furati au si ei o mare parte de vina (nu in toate cazurile).

Cand suntem plecati pentru mai multe zile de acasa lasam anumite semnale, hotii iti urmaresc o perioada miscarile si cand stiu ca au o situatie propice actioneaza fara nici un fel de remuscari.

Faptul ca iti expui bogatia fie prin felul in care te imbraci, bijuteriile scumpe pe care le ai la maini si la gat si alte mici detalii de genul asta atrag atentia hotilor si asa incep sa te urmeasca, aflu in primul rand unde stai, apoi incearca sa vada ce program ai tu si restul celor ce locuiesc in casa.cum ne protejam de hoti

Multi lasam un geam deschis (nici un geam inchis nu este un obstacol prea mare, se poate sparte usor dar hotul prefera sa nu faca galagie si sa nu atraga atentia) la baie pentru aerisire vara, ceea ce poate fi o invitatie pentru hot mai ales daca locuiesti la parter sau la ultimul etaj.

Anuntam vecinii cand plecam in concediu, chiar daca vecinii sunt omani de incredere nu se stie la cine ajunge informatia, poate cihar la un hot care este tentat de ce ai tu prin casa.

Cand plecam de acasa mai multe zile tragem obloanele, te inteleg, dar pentru hot poate fi un semnal ca nu este nimeni acasa.

Cum te protejezi de hoti?

Poti sa il demotivezi cu un sistem de supraveghere si chiar cu un sistem de alarma conectat la dispecerat, daca nu iti permiti sunt si camere de supraveghere false, unele au si un led si dau iluzia unei camere reale, atentie cand le montezi trebuie sa iasa in evidente pentru a il descuraja.

Dtunci cand pleci in concediu poti sa setezi televizorul sa se inchida si sa se deschida automat la anumite ore la volum mare (asta e un semnal ca e cineva in casa).

Cumperi o priza cu programator pui o veioza in el si il programezi sa se stinga si sa se aprinda de mai multe ori pe noapte. Hotul va fi destul de derutat.

2 comments

  • Catalin Stanescu

    Sunt bune ideile cu televizorul si veioza, dar si abonamentele la dispecerat au devenit accesibile. Cu 50 lei/luna cei de la Securitas ofera sistem de alarma inclus si monitorizare 24/24.

  • buna ziua,a,si dori sa stiu m multe informatii ,daca se poate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.