Cum puteti hipnotiza o persoana

Si totusi conteaza

Ar trebui sa fie usor sa hipnotizati o persoana care vrea acest lucru. Metoda de relaxare progresiva este una din cele mai usoare si mai frecvente metode utilizate pentru hipnoza.

Pregatirea pentru hipnoza

 1. Asigurati-va ca persoana intelege clar ce aveti de gand sa faceti. Fiti atent la ce spuneti inainte ca ea sa intre in starea de relaxare.
 2. Intrebati persoana daca a mai fost hipnotizata si cereti detalii legate de acea experienta. Acest lucru va ofera o idee despre cat de receptiva este persoana si ce ar trebui sa evitati in timpul procesului de hipnoza.
 3. Asigurati-va partenerul ca isi va aminti foarte clar tot ce se va intampla. Acest lucru este foarte util pentru construirea increderii si obtinerea feedback-ului necesar la finalul sesiunii.
 4. Asigurati-va partenerul ca, in timpul hipnozei, nu va face lucruri pe care nu vrea sa le faca.
 5. Cereti partenerului sa se intinda sau sa stea intr-o pozitie confortabila, intr-o camera linistita, unde nu veti fi deranjati. Opriti telefoanele mobile. Asigurati-va ca partenerul nu este atat de obosit incat ar putea sa adoarma.

Inductia

 1. cum se face hipnozaCereti persoanei sa inchida ochii si sa-si imagineze ca este „intr-un loc fericit”, unde se simte confortabil si sigur (de exemplu pe o pajiste sau langa un parau). Oferiti detalii cu privire la acest loc si asigurati-va ca persoana se calmeaza, nu rade si nu este distrasa.
 2. Vorbiti incet, linistit, cu voce joasa, „hipnotica” ce acompaniaza respiratia partenerului.
 3. Cereti persoanei sa-si relaxeze toate partile corpului. Folositi expresii ca: „Relaxeaza picioarele si lasa bratele sa se relaxeze. Simti cum se relaxeaza soldurile si talia. Simte cum se relaxeaza pieptul si mainile, gatul si capul. Esti complet relaxat, in tot corpul.”
 4. Spuneti partenerului sa-si inchipuie ca zboara prin aer, cu vantul in fata. Rade, nu simte niciun stres si nicio grija. Aterizeaza pe un nor si spuneti-i sa-si imagineze cat de moale este acesta. Acest nor este relaxare pura. Spuneti persoanei sa se scufunde in acel nor, tot mai jos si sa simta de fiecare data cum se relaxeaza mai mult si mai mult. Grijile si stresul curg din trup ca un rau si ramane doar relaxarea.
 5. Gradual schimbati instructiunile in sugestii care cresc intensitatea sentimentului de relaxare.
 6. Fiti atent la respiratia si limbajul trupului persoanei. Folositi-le drept ghid. Astfel, sugestiile vor deveni mai directe. Repetati sugestiile de mai multe ori pana cand partenerul pare complet relaxat. (exemplu: „Fiecare cuvant pe care il rostesc te face sa te simti si mai relaxat, si mai repede si mai profund, intr-o stare profunda, pasnica, de relaxare.”
 7. Puteti finaliza inductia cu urmatoarele expresii: ” Acum te simti confortabil intr-o stare profunda, pasnica de somn, mai adanc si mai rapid, si mai adanc, si mai repede pana cand te voi aduce inapoi. Vei accepta doar acele sugestii in beneficiul tau si pe care le doresti.”

In timpul hipnozei

Oferiti sugestii pozitive orientate specific pentru atingerea obiectivului. Acest lucru permite persoanei sa experimenteze noi atitudini, sentimente si comportamente care nu sunt realizate in mod voluntar de multe ori. Daca modificarile propuse sunt acceptate, ele vor fi pastrate. Pentru atingerea modificarilor propuse pot fi necesare mai multe sesiuni de hipnoza.

Exemplu de sugestie pozitiva: „Veti privi aceasta noua experienta ca un joc ce-ti va schimba viata, care va transforma fiecare zi intr-o frumusete splendida.”

Mai multe sfaturi despre hipnoza pe http://www.hipnoza.egalati.ro/

Finalizarea procesului de hipnoza

Este mai usoara decat inducerea. Tot ce trebuie sa faceti este sa cereti partenerului sa nu-si mai imagineze nimic.

 1. Incepeti prin a spune: „Voi numara de la 1 la 5, iar la 5 te vei trezi, te vei simti energic si complet odihnit.”
 2. Folositi sugestii pozitive; („Dupa aceasta experienta, vei observa multe schimbari interesante in viata ta, chiar daca de unele nu vei fi constient.”)
 3. Incepeti sa numarati, iar la 5 partenerul se va trezi din starea de relaxare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.