Cum se recupereaza datele de pe un HDD stricat

Share Button

Uite ca si mie mi s-a intamplat sa mi se strice HDD-ul si sa pierd date, chiar daca am toate instrumentele necesare pentru un back-up regulat si sigur: un HDD extern ca acesta si un Media Server ZyXEL  cu stocare si accesre fisiere online, nu am salvat tot ce trebuie.

Sunt necajit dar stiu ca se pot recupera aceste date, pentru ca nu cred ca este stricat discul, probabil este o eroare de soft sau cel mult partea electronica.

Primul pas ar fi sa cautati utilitarul specific HDD-ul dumneavoastra de la producator, acesta poate face un diagnostic, asa poti sti ce probleme sunt. Daca este cazul doar a unor erori de scriere, de soft poti cauta pe net cateva softuri pentru recuperare de date de pe unitati magnetice, cele mai cunoscute softuri sunt: Undelete Plus, PC Inspector File Recovery, Recuva si Restoration.

Conditia este sa nu mai modificati stergeti sau scrieti alte fisiere pe hdd-ul afectat, pentru ca de obicei cand se strica un fisier si nu mai poate fi accesat se strica putine informatii, ce pot fi refacute.

Cum se recupereaza datele de pe un HDD stricat

Daca ai probleme cu partea electronica, lucrurile devin mai complicate, cea mai buna solutie ar fi sa cauti un HDD identic de la care sa iei partea electronica (nu este foarte complicat daca ai indemanare si cunostinte tehnice) si sa o pui pe HDD defect. Daca nu gasesti poti sa apelezi la o firma specializata in recuperarea de date de pe HDD stricate, ele au tot felul de scule necesare pentru recuperarea datelor,  dar sa stii ca cost ceva, uneori mai mult decat un HDD, dar pe tine te doare ca ai pierdut datele si nu valoarea HDD (poate fi si in garantie).

Sa nu iti faci sperante foarte mari, uneori este foarte greu sa recuperezi datele respective, poate fi chiar imposibil, si e bine sa te impaci cu ideea ca poate nu iti vei mai recupera niciodata datele.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.