De ce as avea nevoie de un curs de formator

Share Button

Pana acum vreo 4 ani ne-am ocupat de organizarea de cursuri de masaj atat din cele aflate in nomenclatorul de meserii de la noi cat si cursuri pentru tehnici de masaj mai putin cunoscute yumeiho (chiar am contribuit la popularizarea tehnicii), masaj cu roci vulcanice, masaj monahal (din pacate o tehnica de masaj foarte buna dar care sa cam pierdut, nu mai stiu pe nimeni care sa o cunoasca complet), sujok (un fel de reflexoterapie coreeana dar mai complexa un pic) si altele.

La vremea cand am obtinut autorizarea de la CNFPA erau suficiente cursurile de pedagogie ce se faceau in facultate, nu trebuia sa ai o pregatire suplimentara pentru a preda adultilor.

Dar in OG 129/2000  art. 23, alin. 1 apare urmatorul text, pe care la inceput l-am ignorat „începând cu data de 1 ianuarie 2010, pentru a fi autorizați, furnizorii de formare profesională trebuie să facă dovada că realizează programele de formare profesională cu formatori care au pregătirea pedagogică specifică formării profesionale a adulților şi pregătirea de specialitate corespunzătoare programei de pregătire.”

curs de formator

Din intamplare noi din 2010 nu am mai organizat cursuri, sotia a intrat in concediu de maternitate (ea fiind principalul motor al acestei activitati, are facultate de profil, masterat, studii in strainatate si a participat la tot felul de cursuri in domeniu) si nu puteam sa mai derulam si aceasta activitate.

In iarna vrem sa incepem sa ne autorizam din nou, fetele sunt deja suficient de mari, dar chiar daca sotia mea este superspecializata in domeniu (a facut la facultate in Italia si la alte cursuri), nu are o diploma recunoscuta de CNFPA care sa fie depusa la dosar.

Asa ca vrem nu vrem trebuie sa ne inscriem la un curs formator, am auzit ca unele sunt doar formale, si iei diploma indiferent daca ai invatat sau nu ceva, dar sunt si firme ce isi fac serios treaba si te ajuta sa inveti ceva util.

Eu cred ca mereu au de invatat ceva oricant ai fi de bine pregatit, asa ca voi merge la o firma unde cursul se face pe bune.

Ce nu inteleg eu in legislatia asta stramba, daca predau studentilor in facultate (consider ca este mult mai greu) nu am nevoie de cursul asta, este suficient sa am cursurile de pedagogie din facultate, dar daca predau la un curs de calificare unde vin si oameni cu 8 clase am nevoie sa am si acest curs de formator.

Oricum chiar daca nu ar fi obligatoriu, eu va recomand sa faceti un astfel de curs, vei capata noi cunostinte, vei intelege cateva aspecte de psihologie ce iti pot fi utile in viata la un moment dat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.