De ce au nevoie femeile de asa multe cosmetice?

cosmetice pentru femei
Share Button

cosmetice pentru femeiDaca intri in baia unui cuplu si te apuci sa faci inventarul a ce gasesti pe acolo, creme, sapunuri, sampoane, tampoane, geluri, spume si alte chestii vei constata ca peste 80% sunt produse pentru femei, si doar 20% produse pentru barbati. Oare de ce aceasta gasim aceast dezechilibru de „teritorii cucerite” prin dulapurile si rafturile din baie? 

Si totusi de cate cosmetice are nevoie o femeie? Aceasta intrebare este similara cu cealalta intrebare: „De cate perechi de pantofi are nevoie o femeie?” Raspunsul pe care mi la dat cineva a fost: „De toate!” Si totusi, majoritatea femeilor nu reusesc sa consume pana la ultima picatura produsele cosmetice inainte sa atinga termenul de expirare.

Daca a uitati pe bilanturile producatorilor de cosmetice din toata lumea veti vedea profituri de miliarde de euro anual in toata lumea, iar femeile sunt cele care ii ajuta sa castige asa de mult. Chiar au insa cu adevarat nevoie de atatea produse cosmetice?

Studii recente arata ca cel mai des femeile au neoie de sentimentul de confort pe care il ofera aceste produse cosmetice, pentru ca le dau impresia de ingrijire a corpului, si nu datorita efectului lor real, care de multe ori nu influenteaza in mod drastic aspectul unei femei. Daca ve-ti rasfoi un o revista sau un portal pentru femei ve-ti vedea ca articolele destinate ingrijirii si produselor cosmetice pentru femei au o pondere deloc de neglijat, dar daca intrati pe un portal pentru barbati ve-ti gasi multe articole tot despre femei, dar nu despre produsele cosmetice.

Firmele ce produc produse cosmetice pentru femei, investesc sume importante in reclama, deoarece stiu ca au o piata foarte buna in randul femeilor.

Femeile care au fost interogate in timpul unui studiu, au spus ca efectul produselor cosmetice asupra corpului, dar si emotiile pozitive provocate de ritualul ingrijirii corpului le influenteaza decizia de a cumpara produse cosmetice, deci pentru femei decizia de a cumpara este influentata de emotii.

In mod paradoxal, pentru ca o femeie sa fie astfel influentat de reclamele la produsele cosmetice, acesta trebuie sa aiba intai o perceptie nu tocmai buna asupra imaginii sale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.