Locuri de vazut in Franta

Nisa Franta
Share Button

De mai mult de doua decenii, Franta este recunoscuta drept cea mai populara destinatie pentru turisti, bucurandu-se de 82 de milioane de turisti straini in fiecare an. Oameni din toate colturile lumii urmaresc sa experimenteze cultura sofisticata a tarii, obiectivele deosebite, mancarea excelenta, vinurile fine, castelele romantice sau zona rurala pitoreasca.

Pentru a ajunge aproape oriunde in Franta puteti sa va deplasati cu autocarul (ca si mijloc low cost – vedeti aici serviciile Eurolines) sau sa folositi avionul, pentru bilete de avion la preturi mici putend fi gasite nenumarate agentii ca TravelDesk, Vola, Paravion, etc. 

Paris

Atragand peste 45 de milioane de vizitatori anual, Paris este cel mai popular oras din lume, fapt care i-a atras mai multe nume precum Orasul Luminilor, Orasul Dragostei sau Capitala Modei. De asemenea  Paris este cunoscut pentru ambianta romantica, insa si pentru puterea in diferite industrii precum afaceri, divertisment, gastronomie, moda, arta sau cultura. Trebuie amintit si de Turnul Eiffel, care reprezinta unul dintre motivele pentru care turistii aleg acest oras drept destinatie de vacanta.

Nisa

Plaje frumoase, vreme mediteraneana superba, shopping vibrant si atractii colorate, toate fac ca Nisa sa fie unul dintre cele mai populare locuri din Franta. Localizat pe Riviera Franceza in sud estul tarii, acest oras reprezinta un loc perfect de relaxare pentru toti turistii.

Nisa Franta

Cannes

Pana in secoul al XIX-lea, Cannes nu era decat un sat linistit in care ocupatia de baza era pescuitul, insa acum este un oras luxos, situat  la malul marii si cunoscut international pentru Festivalul de Film care are loc in acest oras in fiecare an. Cannes este localizat in Riviera Franceza si atrage anual milioane de turisti, fiind cunoscut drept un oras linistit in care se gasesc oameni calzi, primitori, motiv pentru care numeroase vedete aleg sa isi construiasca aici case de vacanta.

Marseille

Unul dintre cele mai vechi orase din Europa si al doilea cel mai mare oras al Frantei, Marseille este un port mediteranean major, amplasat in sud estul tarii. Acest loc se bucura datorita climatului perfect, ruinelor romane, arhitecturii medievale, varietatii de culturi, insa este cunoscut si pentru cateva universitati importante sau monumente impresionante.

Strasbourg

Situat chiar la granita dintre Franta si Germania, Strasbourg este capitala regiunii Alsace. Acest oras gazduieste Parlamentul European si o multime de alte institutii importante precum Curtea Europeana a Drepturilor Omului sau Consiliul Europei. Turistii sunt atrasi de acest loc in special datorita centrului istoric, fapt care face ca Strasbourg sa fie una dintre cele mai populare destinatii ale tarii.

Bordeaux

Construit pe raul Garonne si situat la doar jumatate de ora de oceanul Atlantic, Bordeaux este un port major, indesat cu arhitecura fina, situri istorice si cunoscut pentru shopping-ul de exceptie , arta si scena culturala. Vizitarea Bordeaux-ului nu ar fi completa fara o plimbare prin zonele apropiate unde sunt situate viile care fac celebrul vin, iar turistii pot admira satele pitoresti si numeroase castele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.