Parchetul masiv: avantaje si dezavantaje

parchet masiv
Share Button

parchet masivPentru persoanele ce iau in considerare achizitionarea unei pardoseli din lemn, alegerea unui bun material, plecand de la parchet laminat pana la parchet masiv sunt optiuni ce trebuiesc luate in considerare. In scopul de a alege cel mai bun material pentru pardoseala noastra, fie el lemn, gresie, sau mocheta, trebuie sa atribuim putin timp acestui proces pentru a fi siguri ca facem alegerea potrivita. De exemplu, daca avem copii mici, nu este tocmai potrivit sa alegem o pardoseala din gresie, ci ar fi preferabil sa o acoperim cu o mocheta sau sa pardoseala din parchet masiv.

Avantajele podelei din parchet masiv

Argumentele de baza care ne fac sa alegem parchetul masiv includ: aspectul curat, luxuriant si uniform, rezistenta si chiar oportunitatea de a avea lemn de esenta tare in casa. Datorita faptului ca exista atatea modele si culori in care acesta poate fi achizitionat, ne permite sa il instalam in orice incapere. Plus luxul pe care o astfel de podea il aduce intr-o casa, crescandu-i implicit valoarea acesteia, fac din parchetul masiv o pardoseala pe care multa lume si-o doreste. Daca la un moment dat te decizi sa vinzi locuinta, parchetul masiv instalat in locuinta va fi luat in considerare in stabilirea pretului de vanzare al casei fiindca oricine ar prefera o pardoseala mdoerna si calitativa din parchet masiv in locul unei mochete.

Dezavantajele parchetului din lemn masiv

Pentru cei care se decid asupra unei pardoseli din lemn masiv, sunt totusi si niste lucruri mai putin avantajoase de care ar trebui sa stiti. Parchetul masiv este cam scump, iar acesta trebuie curatat din cand in cand. Desi nu trebuie curatat prea des, aceasta activitate revine profesionistilor in curatarea pardoselilor din parchet masiv precum echipa Arboris, iar o astfel de intretinere se dovedeste a fi destul de scumpa. Pe langa pretul ridicat, de asemenea trebuie sa stim ca nu toate firmele ce produc si comercializeaza pardoseli din lemn sunt de incredere. Firmele ce produc parchet masiv precum firma Arboris ce activeaza de peste 20 de ani in industria lemnului, sunt firme de incredere. Insa cand e vorba de noile companii, nu ne putem baza decat pe recomandari.

Per total, avantajele unei pardoseli din parchet masiv par sa fie mult mai multe decat dezavantajele. Datorita luxului, valorii de vanzare si al aspectului impresionant, cele mai multe persoane care-si renoveaza locuinta in ziua de azi aleg parchetul din lemn masiv sau parchetul laminat(care e mai ieftin si mai usor de intretinut, dar nu la fel de rezistent).

Daca vrei calitate inainte de toate, asigura-te ca alegi cea mai buna companie pentru a cumpara parchetul si ca vei beneficia de serviciile unor profesionisti in instalarea pardoselii din parchet masiv. Numai asa vei avea siguranta ca te vei bucura de o pardoseala rezistenta si de lux.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.