Planurile de urbanism pentru Rosia Montana au fost anulate in instanta

Share Button

Am primit astazi o veste foarte buna, si anume ca sa obtinut o mica victorie dar importanta impotriva celor care vor sa ne jecmaneasca de aurul nostru.

Asociaţia Alburnus Maior Roşia Montană, Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu din Cluj-Napoca şi  Fundaţia Culturală Roşia Montană au demarat o actiune judecatoreasca definitiva prin care au fost anulate planurile de urbanism de la Roşia Montană – Planul de Urbanism General (PUG) şi Planul de Urbanism Zonal pentru Zona de Dezvoltare Industrială Roşia Montană Gold Corporation (PUZ)

Acestea se pare ca au fost finanţate exclusiv de către RMGC şi supuse aprobării Consiliului Local Roşia Montană în iulie 2002, cu scopul de a demara procedura de autorizare pentru mina de aur propusă la Roşia Montană.

Datorita acestor planuri de urbanism ce cuprindeau interdictia oricărei activităţi economice şi chiar celei de locuire pe suprafaţa impactată de proiectul Roşia Montană, in zona nu s-a putut dezvolta nici o afacere, ceea ce a cauzat somajul ridicat din zona.

Cu ajutorul acestei decizii se pot demara noi afaceri in zona, oferindu-le oamenilor din zona posibilitatea de a se angaja, astfel numai sunt dependenti de locurile de munca oferite de RMCG.

In al doilea rand toata procedura de avizare si autorizare a celor de la RMCG trebuiesc reluate de la inceput.

O mare victorie pentru justitia Romana, sper sa nu mai existe tradatori in cadrul consiliului local din Rosia Montana.

http://totb.ro/victorie-in-instanta-pentru-rosia-montana-planurile-de-urbanism-necesare-rmgc-au-fost-anulate-irevocabil-de-curtea-de-apel-alba

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.