Romanii cu masini inmatriculate in Bulgaria sunt necajiti

inmatriculari in bulgaria
Share Button

inmatriculari in bulgariaVisul romanilor care spera sa inmatriculeze masina luata la mana a doua in conditii mai avantajoase, in tara vecina Bulgaria, este pe cale sa se spulbere, sau chiar sa se transforme in cosmar. Parlamentarii Bulgariei au luat hotararea sa adopte in perioada urmatoare cateva amendamente, ce vor face imposibil ca o masina detinuta de un proprietar care are resedinta in alta tara sa poata sa aiba la masina un numar de inmatriculare din Bulgaria. 

Decizia parlamentului bulgar pare sa aiba ca tinta proprietarii romani ai masinilor inmatriculate in ultimii ani in orasele bulgaresti, pentru ca media primelor de despagubire platite de firmele de asigurari din Bulgaria pentru masinile cu proprietari din Romania este considerabil mai mare fata de cea din Bulgaria. In timp ce pretul unei polite de asigurare in Bulgaria este mai mic decat in Romania.

Pana acum nu m-am gandit la subiectul asta cu platile pentru daune facute de firmele de asigura, ce ajung pana la urma la firmele ce fac reparatii din Romania, ar putea fi un castig pentru noi, eu vedeam doar faptul ca banii pentru taxa de prima inmatriculare si impozitele vor fi incasate de bulgari si nu de romani.

Ma gandesc ca cei care au inmatriculat masina in bulgaria vor fi nevoiti pana la urma sa inmatriculeze masina in Romania si astfel nu scapa de taxa de prima inmatriculare din Romania, avand si paguba inscreirii anterioare in bulgaria.

Poliţia din Bulgaria a făcut public un raport potrivit căruia la inceputul acestui an existau 4.000 de maşini achizitionate de români cu numere bulgăreşti, dintre care doar 500 de exemplare au trecut la plăcuţe româneşti. Valoarea totală a tuturor despăgubirilor înregistrate de Fondul de garantare din Bulgaria, în urma accidentelor provocate de maşinile românilor înmatriculate în această ţară, este de 33 de milioane de euro.

sursa: promotor.ro

One comment

  • Inmatriculari Auto Timisoara

    Nu au de ce sa fie necajiti, atat timp cat persoanele care le inmatriculeaza masina cu imputernicirea facuta nu le anuleaza polita a doua zi cu o copie si isi iau bani inapoi, iar proprietari circula cu originalul care e de fapt nul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.