Stiai că fumatul este un proces hipnotic?

fumatul hipnotic


Aproape de fiecare dată când fumezi o țigară, intri într-o stare de hipnoză. Este adevărat că această stare poate avea diferite grade de adâncime, uneori mai profundă, alteori mai superficială, dar te afli într-o stare de hipnoză.

De multe ori, fumătorul nici măcar nu-și dă seama când și-a aprins țigara, sau când a fumat-o, sau ce gust și miros a avut. Este conștient doar pentru câteva momente în timpul întregului act de a fuma.

De ce?

După ce ai fumat o perioadă și ai învățat să fumezi, fumatul devine un automatism.

Toate „eforturile” necesare pentru a fuma sunt preluate de subconștient. Mintea conștientă nu mai trebuie să facă nimic, se poate relaxa, iar de aici rezultă senzația de relaxare atunci cand fumezi. În subconștient au fost deja create tipare ale procesului de fumat.

Fiecare tipar are anumite elemente: pachetul de țigări, țigara, aprinderea țigării, trăgerea unui fum, scoaterea fumului, scuturarea scrumului, stingerea țigării, gustul și mirosul tutunului sau al fumului și altele.

Apariția oricărui element sau a oricărei condiționări comportamentale te introduce în procesul inconștient, astfel apărând transa hipnotică.

Cu fiecare țigară pe care o fumezi, acest proces devine mai adânc și mai bine ancorat. Cu fiecare țigară, îți reprogramezi subconștientul, transformând o minte normală într-o minte de fumător. De aceea este atât de greu pentru un fumător să renunțe la fumat.

Dependența de nicotină dispare pana devine nesemnificativa în 7-10 zile, in cateva luni dispare orice urma de dependenta de nicotina. Dar aceste elemente din tipar reintroduc fumătorul în transa hipnotică și îl determină să fumeze din nou, chiar dacă rațional își dorește să se lase de fumat.

Simpla voință conștientă nu este suficientă pentru a te lăsa de fumat, este necesară o decizie la nivel subconștient și voința să pornească de acolo. Este necesar un proces prin care să te reprogramezi și să ștergi programele de fumător înregistrate în subconștient.

Dacă decizia de a te lăsa de fumat este luată doar la nivel conștient, nu ai nicio șansă să reușești. În lupta dintre conștient și subconștient, întotdeauna va câștiga subconștientul. Subconștientul este de cel puțin 100 de ori mai puternic și este cel care ne ghidează.


Vrei să te lași de fumat? Fă-ți subconștientul un aliat și va fi foarte ușor.

One comment

  • Este un articol foarte interesant despre mecanismele subtile de dependenta si hipnoza din spatele fumatului. Nu imi dau seama de cate ori intru in transa atunci cand fumez, dar e clar ca subconstientul meu are un rol decisiv in acest proces. E nevoie de mult mai mult decat vointa constienta pentru a renunta la fumat, si de aceea e atat de important sa ne reprogrameze subconstientul si sa ne facem un aliat din el in aceasta lupta. Multe multumiri pentru acest articol informativ si incurajator pentru toti cei care incearca sa renunte la fumat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.