Taxa auto rebotezata

Share Button

calculator taxa autoRovana Plumb, ministrul Mediului a anuntat, miercuri, 16 ianuarie 2013, ca noua taxa auto, denumita timbru de mediu, va fi aplicata doar masinilor personale, tinand cont de uzura acestora si de normele de poluare.

Potrivit propunerii inaintate Guvernului, aceasta taxa va fi platita doar de proprietarii autovehiculelor de pasageri cu cel mult opt locuri si va fi stabilit luand in calcul integral emisia de dioxid de carbon, nu partial, ca pana acum.

Rovana Plumb a precizat ca valorile taxei pentru masinile non-euro, Euro 1 si Euro 2 vor fi mai mici comparativ cu cele actuale, chiar daca taxarea se va face si in functie de gradul de uzura a masinii.

Pentru celelalte categorii de autovehicule (autocare, microbuze sau tiruri) se va plati timbrul de mediu, in formula actuala, la prima inmatriculare.

Daca vrei sa stii care exte valoarea taxei auto pe care ar trebui sa o platesti pentru masina, intre pe siteauto.ro si gasesti un calculator taxa auto ce iti va calcula timbrul de mediu conform noii formule de calcul.

Ion Tache, presedintele Asociatiei Benzinarilor Paticulari  a declarat: „Daca i-am schimbat numele, e bine, pentru ca ne incadram in canoanele europene. Dar ar trebui umblat si la pret. Daca vom merge pe aceeasi idee si se vor percepe aceleasi sume, nu e benefic pentru nimeni, pentru ca cetateanul se asteapta sa plateasca mai putin, mai ales in perioadele de criza. Scopul final ar fi micsorarea cuantumului”.

Ministrul Rovana Plumb a mentionat ca despre acest subiect se va discuta cu oamenii din industrie.

Augustin Hagiu, presedintele Confederatiei Nationale Rutiere (CNR), a precizat ca formula noua este cea corecta sic a este firesc sa se tina cont atat de vechimea masinii cat si de emisia de CO2 a acesteia.

CNR a solicitat anterior ca timbrul de mediu sa nu includa si capacitatea cilindrica aratand  ca o astfel de formula ar duce la falimentarea firmelor de transport, avand in vedere ca autovehicule comerciale au capacitati cilindrice de peste 10.000 de cmc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.