Unde te informezi despre locurile unde vei calatori?

documentare pentru calatorii
Share Button

documentare pentru calatoriiNu cred ca exista un amator pasionat de calatorie care sa nu fi calcat pragul unui forum turistic sau al unui blog de calatorii. Eu de exemplu de fiecare data cand doresc sa plec in vacanta, caut informatii despre destinatia mea pe bloguri sau forumuri, si abia apoi iau o decizie definitiva, de asemenea cand nu am idei, tot de pe aceste site-uri ma inspir.Desi sunt o forma de sharing un pic cam demodata si greoaie, forumurile turistice sunt si vor ramane mult timp unele dintre cele mai bune surse impartiale de informare turistica. Cand am zis mai sus demodate, m-am referit stric la ideea ca sunt calatori care prefera blogurile turistice  in detrimentul forumurilor si care incet dar sigur incep sa ia fata celor din urma si sa isi impamanteneasca urmaritori fideli.

Daca este sa fim realisti, un forum nu se poate compara cu un blog dintr-un singur motiv, respectiv cel al vitezei de reactie pentru simplul vizitator. Adica cat de reprede poate acesta sa asterne 2,3 randuri pe un forum sau pe un blog ? La acest capitol orice platforma de forum, pierde in fata unui blog, deoarece acestea forteaza vizitatorul sa isi faca un cont, cont care nu este necesar pe un blog, loc unde un mail si un nume sunt arhisuficiente. Si pentru ca traim intr-o lume a internetului unde „timpul costa timp” multi devin reticenti fata de cele 5 minute pierdute cu inregistarea pe un forum si prefara blogul.

Dar pentru ca sunt semi-impartial, trebuie sa mentionez ca eu prefer forumurile, cel putin pe partea turistica, deoarece aceestea releva parerile mai multor persoane, nu parerea unei singure persoane/autor, cum face un blog turistic.

Am urmarit de ceva timp un forum turistic, deoarece mi-a placut numele domeniului, si stiu cand a fost achizitionat, imi place pentru ca corespunde unor cerinte de adaptare simpla in mediul actual al indernetului romanesc: inregistrare rapida (facebook connect), structura ordonata si usor de inteles/navigat, interes fata de domeniu (design adaptat turismului si calatoriilor) si respect fata de useri (2 concursuri incheiate si perspectiva pozitiva pentru alte concursuri viitoare).

Calatoresc.ro este un nou forum de calatorii lansat la inceputul lunii iulie, care se bazeza pe o structura cat mai corecta din punct de vedere la revantei infomative. Adica are o structura bine definita care doreste sa ajunga sa ajute vizitatorul printr-o cautare cat mai facilta si intr-un timp cat mai scurt, este adevarat ca mai au mult de dezvoltat dar sunt pe drumul cel bun.

Drept urmare am observat ca baietii de la Calatoresc.ro chiar au reusit prin 4 categorii pricipale sa inglobeaza forumuri, subforumuri iar in unele cazuri sub-subforumuri sa aduca ceva de calitate printre forumurile cu profil turistic. Fiecare dintre cele 4 categorii principale nu limiteaza ideea de calatorie doar la granitele Romaniei sau Europei, drept urmare am ajuns sa citesc articole de la Paris pana la Vietnam.

Pana una alta, eu sunt de parere ca este un forum care merita vizitat cand esti in cautare de sfaturi dar si un loc recomandabil pentru a-ti impartasii experientele de calator

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.