Veste buna, rovinieta nu se scumpeste

Share Button

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, ne-a dat o veste buna si a anunţat ca rovinieta va ramane la acelasi pret si anul viitor, si ca pana în momentul de fata ni nu s-a discutat macar despre o eventuala crestere a pretului pentru rovinieta. Bani stransi din rovinieta reprezinta o resursa importanta pentru CADNR, si sunt folositi pentru modernizarea si intretinerea drumurilor din Romania.

Ceea ce ma bucura este ca Boagiu sustine ca resursele financiare de care va dispune Ministerul Transporturilor în anul 2012 vor fi alocate in principal pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene (cel mai eficient mod posibil cred), precum şi pentru cofinantarea proiectelor realizate din credite contractate de la BEI. (vezi sursa)

Ceea ce ma nemultumeste pe mine este ca la noi in Moldova nu se construieste nici o autostrada dar totusi platim la fel de mult ca cei din vestul tarii unde vor fi „inundati” de autostrazi, si chiar chletuim mai mult nefiind autostrazi aceeasi distanta ne costa mai mult combustibil si implicit participam la bugetul ministerului transportului cu mai multi bani, dar platim aceeasi bani pentru rovinieta.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.